Zaterdag 15 juni 2019

Na enkele jaren van triatlon (kwart en sprint) heb ik vorig jaar voor de eerste maal deelgenomen aan mijn eerste halve triatlon in Damme (Den Halven van Damme). Ik had meteen de smaak te pakken en na deze wedstrijd werden ook de eerste contacten gelegd om deel uit te maken van de Izegemse Triatlon Club.

Na de positieve ervaring op de halve afstand was het de bedoeling om dit seizoen mij meer te concentreren op halve afstanden en niet-stayer wedstrijden. Ik besliste dan om deel te nemen aan Geraardsbergen vanwege het parcours en het feit dat deze dicht bij huis plaatsvindt. Ook het feit dat er een slot te winnen viel voor “The Championship” in Samorin, sprak mij aan.

Challenge Geraardsbergen zou dan ook het hoofddoel worden van het eerste deel van mijn seizoen. Toen de Belgische triatlon kalender wat vorm begon te krijgen heb ik een mooie opbouw naar deze wedstrijd kunnen uitstippelen. Eerst een kwart niet-stayer (Veurne, waar ik door omstandigheden niet heb kunnen deelnemen) dan de halve van Leuven, tussenin de kwart, stayer, in Bredene om dan te pieken naar Geraardsbergen. Tussen de verschillende wedstrijden door konden we nog wat sleutelen aan de conditie om er voor te zorgen dat alles optimaal was voor mijn A-race

Na alle trainingen, wedstrijden, aanpassingen van materiaal enz. Was het eindelijk zo ver, in de week van 10 juni was het tijd om de taper te starten en alles in gereedheid te brengen voor de wedstrijd op zondag. Ik had gepland om de zaterdagavond in Geraardsbergen te overnachten. Zo kon ik me de zaterdag registreren, de atletenbriefing bijwonen, mijn transitionbags klaarmaken en deelnemen aan de pastaparty. Zo had ik de volledige Challenge-ervaring en moest ik ook niet te veel stressen om alles op tijd klaar te krijgen. Het was de eerste maal dat ik deel nam aan zo’n grote wedstrijd en alles was ook totaal anders. Zo mag je niets op de grond leggen in de wisselzone en moet alles in de juiste zak worden geplaatst. De rode zak bevat alles die je nodig hebt om aan het fietsen te starten, de blauwe zak bevat alles om te lopen en de groene zak bevat alles wat je wilt na de wedstrijd. Deze zakken dien je ook telkens te nemen terwijl je door de wisselzone loopt en deze geef je dan ook weer af voor je de wissel zone verlaat.

Ik nam voldoende tijd om mijn zakken klaar te maken en dacht goed na over wat ik al dan niet zou nodig hebben, zodat de zakken ook niet te vol zaten en ik niet te veel tijd zou verliezen met het zoeken.

Na de pastaparty deden Annelies en ik nog een wandeling met onze hond Laika en dan was het bed tijd. De alarm stond om 8u zodat ik voldoende tijd had om nog iets te eten en dit te laten verteren voor de start om 11u15.

De nacht verliep helaas niet zo goed als verwacht. Blijkbaar had ik toch wel wat zenuwen en kon ik de slaap moeilijk vatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *